• Curs RESPONSABIL PREVENIREA SI COMBATEREA SPALARII BANILOR
 • Curs ONLINE - Aplicatia ZOOM
 • Promotie in perioada: 25 - 26 ianuarie 2021

Tarif Promotional !

Curs RESPONSABIL PREVENIREA SI COMBATEREA SPALARII BANILOR

 • Participa la acest curs, specializeaza-te in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor si obtine o diploma de absolvire emisa de furnizorul de formare profesionala pentru RESPONSABIL PREVENIREA SI COMBATEREA SPALARII BANILOR si SUPLIMENT DESCRIPTIV cu competentele dobandite !
 • Conform Legii 129/2019, Entitățile raportoare au obligația de a desemna una sau mai multe persoane care au responsabilități în aplicarea prezentei legi, cu precizarea naturii și limitelor responsabilităților încredințate, ale căror nume vor fi comunicate Oficiului, exclusiv în format electronic, prin canalele puse la dispoziție de către acesta - Legea 129/2019, ART. 23 (1)
 • Acesta este un curs de specializare, conceput in scopul intelegerii legislatiei aplicabile in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor
 • Cursul este destinat persoanelor cu responsabilități în aplicarea legislatiei specifice şi a celor desemnate ca ofițer de conformitate/AML la nivelul entităților raportoare, conform cerințelor legislative actuale în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor.
 • De asemenea, cursul este deschis tuturor celor care doresc să-şi dezvolte competențele profesionale în domeniul prevenirii si combaterii spălării banilor.
 • Enumeram aici doar cateva entitati raportoare care intra sub incidenta Legii 129/2019: institutiile de credit, financiare, furnizorii de servicii de jocuri de noroc, auditorii, experții contabili și contabilii autorizați, cenzorii, persoanele care acordă consultanță fiscală, financiară, de afaceri sau contabilă, notarii publici, avocații, executorii judecătorești, agenții imobiliari, VEZI MAI MULT DIN “ENTITATI RAPORTOARE” CONFORM LEGE 129/2019 AICI !

Cand se desfasoara cursul:

Locatie:

Centru de Training:

Perioada:

Detalii Curs:


Curs ONLINE

25 - 26 ianuarie 2021


Tarif redus Curs Responsabil Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor pana la  31 decembrie 2020

Cum te inscrii la un Curs RESPONSABIL PREVENIREA SI COMBATEREA SPALARII BANILOR:

 1. Completati si trimiteti formularul de inscriere:
 2. Primiti in aceeasi zi CONFIRMAREA DE PARTICIPARE si factura proforma aferenta.

Tematica Curs RESPONSABIL PREVENIREA SI COMBATEREA SPALARII BANILOR:

 1. Modul 1

  Sistemul national de prevenire si combatere a spalării banilor si a finantarii terorismului;

  Standarde europene si nationale relevante, principalele modificari aduse de Directiva AML a IV-a şi a V-a;

  Intelegerea conceptelor si terminologiei de baza – definitii.

 2. Modul 2

  Entitatile raportoare – identificare - organizare interna în entitatile raportoare;

  Obligatii de raportare:
  Raportul pentru tranzactii suspecte,
  Raportarea tranzactiilor care nu prezinta indicatori de suspiciune,
  Reguli privind raportarea;

  Persoana desemnata Responsabil Prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului - proceduri interne.

 3. Modul 3

  Masuri de cunoastere a clientelei si obligatia de evaluare a riscurilor: Masuri standard, masuri simplificate, masuri suplimentare de cunoastere a clientelei;

  Cazurile care determina profilarea riscurilor sau care impun aplicarea diferentiata a masurilor;

  Informatii privind beneficiarul real;

  Pastrarea documentelor;

  Executia de catre terti.

 4. Modul 4

  Identificarea si raportarea tranzactiilor – obligatii de raportare;

  Raportul pentru tranzactii suspecte;

  Raportarea tranzactiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune;

  Reguli privind raportarea;

  Relatia cu autoritatile responsabile;

  Raspunderi si sanctiuni;

  GDPR (Regulamentul General privind Protectia Datelor – EU 679/2016) in contextul noii legislatii privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii terorismului.

Mai multe informatii:

Important ! La data de 18 iulie 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Prin Legea nr. 129/2019, cadrul legal a fost modificat și pus de acord cu directivele (UE) 2015/849 și (UE) 2011/2.258, care trebuiau transpuse în sistemul legislativ național.

Noua lege 129/2019 aduce modificări și în ceea ce privește entitățile raportoare. Constatam că aria entităților raportoare a fost revizuită, atât în sensul includerii unor noi entități raportoare, cât și al eliminării unor astfel de categorii.

De asemenea, Entitățile raportoare au obligația de a desemna una sau mai multe persoane care au responsabilități în aplicarea prezentei legi, cu precizarea naturii și limitelor responsabilităților încredințate, ale căror nume vor fi comunicate Oficiului, exclusiv în format electronic, prin canalele puse la dispoziție de către acesta - Legea 129/2019, ART. 23(1).

DESCARCA AICI
Prezentarea Cursului