• Curs DPO - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal
  • Hotel TIMES**** - Bucuresti
  • PROMOTIE ! ! !    Urmatorul curs ACREDITAT incepe in data de 12 august 2019

Acreditare ANC cod COR: 242231 | GRATUIT: Kit Documente Implementare GDPR!

CURS DPO GDPR: Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal
Curs cu Certificare DPO - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal Conform (EU) 679/2016 - GDPR
Curs cu Acreditare ANC - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal Cod COR: 242231

  • IMPORTANT pentru FIRMELE PRIVATE si INSTITUTIILE PUBLICE !!!
  • Obtine acum Diploma Acreditata ANC Cod COR: 242231 pentru ocupatia “Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal” .
  • Obtine acum Certificarea DPO “Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal” !
  • Cursul DPO - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal este un curs de SPECIALIZARE a persoanelor responsabile in cadrul organizatiei de a respecta REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR) – Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal.

Toate companiile, autoritatile si institutiile publice, a caror activitate principala consta in operatiuni de prelucrare a datelor care necesita o monitorizare periodica si sistematica pe scara larga a persoanelor vizate, precum si companiile care prelucreaza, pe scara larga, categorii speciale de date, sunt obligate sa angajeze un Responsabil cu Protectia Datelor personale - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal (DPO - Data Protection Officer) sau sa incheie un contract cu un DPO extern.

Prin participarea la acest Curs DPO - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal:

  • Participantii pot ocupa o astfel de pozitie (obligatorie incepand cu data de 25 mai 2018) de Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal – DPO (Data Protection Officer) demonstrand astfel cunoasterea cerintelor din REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR)
  • Organizatiile din care fac parte cursantii pot demonstra conformitatea cu Articolul 37 din REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR) cu privire la OBLIGATIA DESEMNARII unui Responsabil cu Protectia Datelor cu caracter Personal - DPO si Articolul 38 din REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR) privind FUNCTIA de Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal - DPO.

REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR) nu impune nicio forma de autorizare sau certificare pentru personalul care va ocupa in viitor functia de DPO - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal, dar mentioneaza obligatia persoanelor care doresc sa activeze ca Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal - DPO sa urmeze cursuri de specialitate. Pentru desemnarea unui DPO in cadrul organizatiei sau un DPO EXTERN nu este obligatoriu un curs cu acreditare din partea institutiilor statului !

Curs Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal este Acreditat ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) cod COR: 242231
- 180 ore, Certificatul de Absolvire este recunoscut de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Primiti Bonus: GRATUIT - Pachet (kit) documente implementare GDPR ! 

  • Curs DPO - Certificare DPO conform (EU) 679/2016 - GDPR - fara studii superioare: cu Diploma de Absolvire obtinuta (PE LOC, LA SFARSITUL CURSULUI !) puteti fi desemnat DPO in cadrul organizatiei sau puteti presta servicii de consultanta GDPR sau servicii de DPO EXTERN - Pentru detalii va rugam sa ne contactati !

   >>> Vezi GHID ANSPDCP cu 85 de intrebari si raspunsuri edificatoare referitoare la adecvata respectare a reglementarilor din domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Cand se desfasoara cursul:

Locatie:

Centru de Training:

Perioada:

Detalii Curs:


Bucuresti

12 - 13 august 2019


ACREDITARE ANC Cod COR: 242231 - Tarif redus pana la 25 iulie 2019

Cum te inscrii la un curs DPO GDPR:

  1. Completati si trimiteti formularul de inscriere:
  2. Primiti in aceeasi zi CONFIRMAREA DE PARTICIPARE si factura proforma aferenta.

Tematica Curs DPO:

Curs DPO - Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal (Data Protection Officer) este organizat conform Standardului Ocupational pentru codul COR: 242231 in 8 module structurate succint mai jos:

  1. Modul 1

    Notiuni introductive cu privire la domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

  2. Modul 2

    Drepturile şi obligatiile organizatiei in prelucrarea datelor cu caracter personal. Instrumente de informare.

  3. Modul 3

    Drepturile şi obligatiile persoanelor implicate in prelucrarea datelor cu caracter personal. Instrumente de informare.

  4. Modul 4

    Identificarea instrumentelor de monitorizare a modului in care organizatia respecta prevederile legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, organizarea si utilizarea acestora in cadrul organizatiei.

  5. Modul 5

    Sfera activitătilor aferente asistentei de specialitate acordate de responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal. Elaborarea planului de lucru al responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal.

  6. Modul 6

    Relatia cu autoritatea de supraveghere in domeniul protectiei datelor cu caracter personal. Instrumente si situatii specifice.

  7. Modul 7

    Aspecte specifice cu privire la rolul si activitatea responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal.

  8. Modul 8

    Managementul riscului si securitatea informatiei.

Pentru vizualizarea tematicii detaliate va rugam sa consultati ofertele de curs de mai sus !

Noutati legislative in domeniu:
Legea nr. 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea ANSPDCP, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001;
Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679;
Decizia nr. 99/2018 privind incetarea aplicabilitatii unor acte normative cu caracter administrativ emise in aplicarea Legii nr. 677/2001;
Decizia nr. 128/2018 privind aprobarea formularului tipizat al notificarii de incalcare a securitatii datelor cu caracter personal in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679;
Decizia nr. 133/2018 privind aprobarea Procedurii de primire si solutionare a plangerilor;
Decizia nr. 161/2018 privind aprobarea Procedurii de efectuare a investigatiilor;
Decizia nr. 174/2018 privind lista operatiunilor pentru care este obligatorie realizarea evaluarii impactului asupra protectiei datelor cu caracter personal (DPIA).

Mai multe informatii:

GDPR - CURS DPO

Regulamentul (UE) 679/2016 - Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) este un regulament care va gestiona modul de protecție a datelor personale pentru toate entitatile, publice sau private, care operează în Uniunea Europeană (UE) și care gestionează datele cetățenilor UE. GDPR va intra in vigoare la data de 25 mai 2018 si presupune modul de gestiune si prelucrare a datelor personale ale angajaților și clienților. Noua reglementare va inlocui toate actele normative existente la nivel national, instituind proceduri și controale adecvate pentru a preveni încălcarea securității informațiilor si a drepturilor cetatenilor.

CE NOUTATI ADUCE GDPR?

Data Protection Officer (DPO)

Toate instituțiile publice (cu excepția instanțelor de judecată), companiile a căror activitate principală constă în operațiuni de prelucrare a datelor care necesită o monitorizare periodică și sistematică pe scară largă a persoanelor vizate, precum și companiile care prelucrează, pe scară largă, categorii speciale de date (originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, apartenența la sindicate, date genetice, date biometrice, date privind sănătatea, date privind viața sexuală sau orientarea sexuală) sau date referitoare la condamnări penale și infracțiuni, vor fi obligate să își angajeze un responsabil cu protecția datelor personale (DPO - Data Protection Officer) sau sa incheie un contract cu un DPO extern.

În proportie covarsitoare, majoritatea companiilor procesează, într-o formă sau alta, date cu caracter personal, fie că realizează această procesare în interes propriu, fie că o realizează în interesul altor companii. Conceptul de date personale este atât de larg, încât este aproape imposibil ca o entitate să nu prelucreze astfel de date. Fie că vorbim despre prelucrarea datelor angajaților, a datelor clienților în scopuri de marketing, sau a datelor sensibile ale unor clienți (date de sănătate, cazier fiscal sau judiciar etc.), toate aceste situații transformă compania într-un subiect al GDPR.

Reguli noi pentru consimțământ

Consimțământul persoanei vizate pentru prelucrarea datelor, unul din posibilele temeiuri legitime, va avea un regim mult mai restrictiv. Astfel, solicitarea acordului trebuie sa fie in formă inteligibilă și ușor accesibilă, utilizând un limbaj clar și simplu; dacă sunt incluse mai multe aspecte, solicitarea acordului trebuie clar diferențiată de celelalte aspecte; retragerea consimțământului trebuie să poată fi făcută la fel de simplu cum a fost dat; și, mai ales, nu este admisă condiționarea consimțământului (de exemplu, condiționarea prestării unui serviciu sau livrării unui bun de acordul de prelucrare a datelor pentru marketing direct).

Drepturi noi pentru persoana vizată. Portabilitatea datelor personale

Pe lângă drepturile reglementate deja, persoanele vizate vor avea unele drepturi noi, între care dreptul la portabilitatea datelor. Persoanele vor avea dreptul să primească (direct sau prin intermediul unui alt operator indicat) datele lor într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat - una dintre cele mai provocatoare noutăți pentru întreprinderile digitale.

Transparenţă extinsă

Și în prezent prelucrarea datelor personale trebuie adusă la cunoștința persoanelor vizate, însă regulile aplicabile potrivit GDPR impun o serie de elemente adiționale, cum ar fi cine este responsabilul cu protecția datelor, care este temeiul prelucrării, dacă se recurge la profilare, cât timp sunt ținute datele, etc.

Sanctiuni pentru neconformarea la dispozitiile GDPR

Nerespectarea GDPR poate atrage mai multe tipuri de sancțiuni, inclusiv amenzi de până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală, oricare dintre acestea este mai mare. În plus, dacă au suferit un prejudiciu, persoanele vizate pot obține despăgubiri care să acopere valoarea acestor prejudicii, iar drepturile lor pot fi reprezentate inclusiv de organisme colective (asociatii, sindicate, etc).

DESCARCA AICI
Prezentarea Cursului

Ce spun cursantii nostri:

  • A fost un training EXCELENT, cu multe informatii structurate ideal pentru a intelege si pentru a aplica perfect cunostintele cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Recomand !!! Multumim dlui trainer !

  • Trainingul a fost extrem de interesant, iar formatorul a fost foarte pregatit dupa parerea mea. Acest curs ma va ajuta sa detin in cadrul firmei in care lucrez functia de Ofiter Prelucrare Date cu Caracter Personal.

  • Am studiat piata si ma bucur pentru decizia luata de a participa la Curs Ofiter Prelucrare Date cu Caracter Personal organizat de Smart Expert. Tariful a fost cel mai convenabil si calitatea cursului si a informatiilor despre REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR) a fost peste asteptarile mele. Recomand cu caldura acest curs !

  • Un curs de pregatire excelent pentru o functie viitoare in companie. Foarte interesant si util. Am obtinut si certificarea de Ofiter Prelucrare Date cu Caracter Personal care imi era necesara pentru desfasurarea activitatii.

  • Cursul a fost concentrat si foarte bine structurat. Mi-am lamurit toate aspectele in care nu eram sigura pe mine. Cu informatiile primite la trainingul de protectia datelor cu caracter personal sunt sigura ca nu voi mai face greseli in activitatea mea. Va multumesc domnule trainer !

  • Recomand cu incredere acest curs, a fost un raport calitate/pret excelent !!! Nu credeam ca voi dobandi atatea informatii noi si utile intr-un timp atat de scurt. Acum pot spune ca REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR) ce presupune modul de gestiune si prelucrare a datelor imi este deja familiar ! Multumesc “Echipei Smart” si domnului trainer in special !

  • Un Training foarte bine organizat, un Trainer excelent – voi urma sfaturile primite din partea trainerului la acest curs DPO “Ofiter Protectie Date cu Caracter Personal”. Pe viitor sper sa devin un DPO Extern. Felicitari organizatorilor !